Array
(
  [0] => garmin-academy-varia-osszehasonlito
)
Array
(
  [MID] => 1531
  [PARENT_MID] => 0
  [CK] => NAVIGATE
  [LNG] => HUN
  [MENULABEL] => Academy - Varia
  [PID] => 1469
  [NEWSID] => 0
  [ACTION] => garmin-academy-varia-osszehasonlito
  [MENUTYPE] => LINK
  [CATSUBSLENGTH] => 0
  [ISCATMENU] => 0
  [TARGET] => 
  [MENUPOS] => 18
  [MENUACCLEVEL] => 30
  [MAINCODE_VISIBLE] => 1
  [SUBCODE_VISIBLE] => 1
  [SECSUBCODE_VISIBLE] => 1
  [ADMSIGN] => 0
)

Garmin Academy - Varia összehasonlító

Ez egy lámparendszer, ami nem azért kapta a "rendszer" utótagot, mert az mostanában menő, hanem mert tényleg az: mindenféle verziókat összerakhatsz, ők pedig beszélgetnek egymással és az Edge bringás computereddel. Pár szó az egyes elemekről:

-HL 500: egy szép dagi első lámpa. Tényleg nem kicsi, viszont a nagy kapacitású beépített akkunak köszönhetően combos az üzemideje, bőven 8h felett elmegy. A fényereje akár 600 lumen, de tudd gyengédebb lenni, vagy akár villogni is. Edge-dzsel használva a világítás szögét is változtatja a sebesség függvényében. Átteleltem vele, a mínuszokat is bőven bírja.

-UT 800: kisebb, könnyebb, kerek. A fényerő max. 800 lumen, de itt is vannak visszafogottabb üzemmódok. Edge használata esetén változtatja a fényerőt a sebességnek megfelelően. Üzemideje kicsit rövidebb, mint a HL 500-asé.

-TL 300: ügyes hátsó lámpa. Önmagában képes féklámpaként működni a beépített gyorsulásérzékelőnek köszönhetően. Ha két darabot teszel fel, indexelhetsz is.

-Radar: országútin nem nagyon indulok el nélküle. Részben hátsó lámpa, de az igazi mutatvány, hogy akár 140m-ről jelzi a hátulról érkező autókat, vagy egy külön kijelzőn, vagy az Edge-en. Nem csak Neked jelez, hanem az érkező autósnak is: egyre több LED villog egyre gyorsabban. A hátranézést nem helyettesíti, de nagyon kellemes biztonságérzetet ad!

-Remote: apró távirányító, amivel az egész rendszert ki/be kapcsolhatod, fényerőket állíthatsz, indexelhetsz, és az egyes lámpák akkumulátor-állapotáról is kapsz visszajelzést.

A lámpák Edge-hez is kapcsolódnak. Ilyenkor a teljes vezérlés (fényerők, ki-bekapcsolás, az egész rendszerre vonatkozó üzemmódok) mellett a lámpák akkumulátorainak állapotát is egyenként láthatod, valamint az első lámpák fénye is változik a sebességnek megfelelően. ha két TL 300-asod van, az Edge-ről az index is vezérelhető.

__________________________

Hülyeség? Drága? Parasztvakítás?

Nézőpont kérdése. Én szeretem ha látnak, és szeretek látni is. Igen, léteznek brutális fényerejű egyéb lámpák. Nekem valahogy mégis bejön ez a "rendszer", mert a fényerő nem minden. Valamiért az emberek a sokszázezres-milliós bringákat is megveszik, pedig egy 60e-s, vízben oldódó kínai kerékpárral is lehet tekerni...