Array
(
  [0] => garmin-academy-karbantartas
)
Array
(
  [MID] => 1530
  [PARENT_MID] => 0
  [CK] => NAVIGATE
  [LNG] => HUN
  [MENULABEL] => Academy - karbantartás
  [PID] => 1465
  [NEWSID] => 0
  [ACTION] => garmin-academy-karbantartas
  [MENUTYPE] => LINK
  [CATSUBSLENGTH] => 0
  [ISCATMENU] => 0
  [TARGET] => 
  [MENUPOS] => 19
  [MENUACCLEVEL] => 30
  [MAINCODE_VISIBLE] => 1
  [SUBCODE_VISIBLE] => 1
  [SECSUBCODE_VISIBLE] => 1
  [ADMSIGN] => 0
)

Garmin Academy - Általános készülék karbantartás

Az óra karbantartása

 •   Az órát célszerű minden edzés után folyóvíz alatt leöblíteni. Fokozott szennyeződés, vagy tengervízben történt használat után alaposabb öblítés javasolt. Ügyeljen arra, hogy sáros állapotban az órát ne dörzsölje, mert ez a kijelző vagy a készülékház karcolódását okozhatja!
 •   Víz alatt, illetve fokozott szennyeződéssel járó környezetben (sűrű por, sár) kerülje az óra gombjainak használatát! Ilyen jellegű tevékenységhez javasolt a szükséges adatokat egy képernyőre beállítani, hogy a gombok működtetése elkerülhető legyen.
 •   A tisztításhoz semmiképp ne használjunk forró vizet, agresszív vegyszereket, vagy mosógépet!

A pulzuspánt karbantartása, helyes használata

 •   A pulzuspántot minden edzés után öblítse le folyóvízben!
 •   Hozzávetőleg 7 edzésenként (hosszabb időtartamú, több izzadsággal járó edzéseknél, vagy erősebb szennyezést okozó igénybevételnél gyakrabban) a pántot mosószerrel is le kell mosni.

A patenttal lepattintható központtal működő pántok esetében pattintsa le a központot, majd a pántot mosógépben mossa ki, egy rövid kb. 20 perces, 30°C-os mosással. Ebben az esetben a pántot tegye mosózsákba, hogy az közvetlenül ne érintkezzen a mosógép fém dobjával! A pántot gépben ne szárítsa!

Egybeépített (nem lepattintható központú) pántok esetében a mosás meleg, de nem forró vízben, kézzel, lehetőleg kis mennyiségű folyékony mosószerrel ajánlott.

 •   A mosószeres mosást követően a pántot öblítse le, majd hagyja megszáradni!
 •   A pulzuspántot ne húzza túl szorosra, mert ez a belső szálak gyorsabb elhasználódásához, szakadásához, pontatlan méréshez vezet! A pánt feszességét úgy állítsa be, hogy az sport közben stabilan a helyén maradjon!
 •   Mérési pontatlanságok, kiugró pulzusértékek esetén ellenőrizze a pánt érzékelőinek tisztaságát, valamint az elem állapotát, valamint szükség esetén cserélje – vagy szakszervizben cseréltesse - azt!

Csuklóról működő optikai pulzusmérés használata

 •   Az optikai pulzusmérés csak akkor ad megbízható értéket, ha az eszköz stabilan érintkezik a bőrfelülettel, és a szenzor „látását” semmi sem befolyásolja. Edzéshez stabilan rögzítse az órát, ne mozogjon szabadon a csuklóján!
 •   A szenzor ruhán keresztül, valamint víz alatt nem működik.
 •   A mérési pontosságot az izzadás, az óra alá befolyó egyéb szennyeződés (pl. sár) hátrányosan befolyásolja. Ha edzés közben pontatlan mérést tapasztal, vegye le az órát, törölje meg a szenzort, majd ezt követően folytassa az edzést!
 •   Az optikai pulzusmérés – a technológia jellegéből fakadóan – kevésbé alkalmas gyors pulzusváltozások dinamikus lekövetésére, mint az elektromos alapon működő mellkasi pulzuspánt. Amennyiben edzése során gyors (néhány másodperces) pulzusugrások követése is szükséges, úgy javasolt a mellkaspánt használata. (Bizonyos órák esetén opcionálisan vásárolható. Egyes órák nem alkalmasak a külső mellkaspánt jeleinek fogadására.)
 •   Edzés után az óra öblítésekor ügyeljen a szenzoron lerakódott esetleges szennyeződés eltávolítására!

Bluetooth kapcsolat

 •   Az órák Bluetooth-on kizárólag mobiltelefonhoz (Android, iOS) képesek kapcsolódni. A számítógépes kapcsolat USB-kábellel lehetséges.
 •   Amennyiben a Bluetooth-kapcsolat bizonytalan, vagy az adatátvitel szakadozik, célszerű az alábbi lépéseket megtenni: óra ki- majd bekapcsolása; a telefonon a Bluetooth funkció ki- majd bekapcsolása; a telefonon a Garmin Connect Mobile szoftver eltávolítása majd újratelepítése, ezt követően az óra ismételt hozzáadása.
 •   Egyes jelentőseb rendszerszoftver (firmware) ugrásoknál szükséges lehet az óra gyári visszaállítása. Ez készülékenként más módon történik. Ha a fentiek után a kapcsolat változatlanul bizonytalan, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!