2021 decemberi nyitvatartás

Hegedűs Gyula utcai bemutatótermünk decemberi nyitvatartása a következők szerint alakul:

2021. 12. 11. (szombat): 9-14 óráig
2021. 12. 18. (szombat): 9-14 óráig
2021. 12. 24 - 26: ZÁRVA
2021. 12. 31 - 2022. 01. 03.: ZÁRVA

[ X ] BEZÁR

Connect IQ

A Connect IQ (https://apps.garmin.com/hu-HU/) a Garmin “szoftveráruháza”, ahol a különféle órákhoz, kerékpáros computerekhez és egyes túra GPS-ekhez érhetsz el ingyenesen különféle tartalmakat. A Connect IQ használatához Garmin Connect fiók szükséges.


Az elérhető Connect IQ tartalmak:

  • Óraszámlapok: analóg és digitális óraszámlapok, egyre több esetben konfigurálható tartalommal (színek, adatmezők tartalma)
  • Widgetek: az óraképernyőről lapozva elérhető további képernyők. Nem önálló alkalmazások, inkább csak különféle információs szolgáltatások, pl. Nap- és Holdfázis, akkumulátor grafikon, különféle teljesítmény-összesítések, stb.
  • Alkalmazások: önállóan futó “programok”, amelyek az órán a tevékenységek listájánál lesznek elérhetők. Többnyire különféle sportokra optimalizált alkalmazásokat találsz, de vannak játékok, számológép, és egyéb egyszerű programok is.
  • Adatmezők: egy-egy tevékenységprofilban az adatmezők közé beválogatható tartalmak. Akadnak közöttük konfigurálható verziók, vagy olyanok, amelyek egy adatmezőként illesztendők be, de önmagukban több adatot tartalmaznak. Pl. futáshoz az idő, táv, tempó, pulzus, lépésszám, pontos idő, GPS vétel, akkumulátor állapot szépen összerendezve egyetlen kijelzőképpé. Ha hiányolsz egy adatot a gyári listából, érdemes körülnézni a Connect IQ adatmezők között, mert jó eséllyel találsz hasonlót.

Connect IQ tartalom telepítése

  • A készüléket számítógéphez csatlakoztatva a Garmin Express (https://www.garmin.com/en-US/software/express/) segítségével.
  • Telefonról a Garmin Connect Mobile alkalmazáson keresztül, a bluetooth-on csatlakoztatott Garmin készülékre.
Mindkét módszer (Express, Connect Mobile) alkalmas a Connect IQ tartalmak telepítésére, eltávolítására, illetve - amelyiknél ez lehetséges - konfigurálásra.

Lehetséges problémák, megoldások

A különféle Connect IQ tartalmak nem minden esetben telepíthetők minden Garmin készülékre. Ennek oka, hogy más a kijelzők mérete, illetve az egyes eszközök egyéb hardveres tulajdonságai. Célszerű a Connect IQ Store-ban az adott készülékre szűrve válogatni az elérhető tartalmak közül.
Mivel a Connect IQ-n található szoftvereket nem a Garmin készíti, hanem egy fejlesztői környezet felhasználásával “külsősök”, előfordulhat, hogy egy óratípus rendszerszoftvere és egy adott Connect IQ tartalmi elem között nem teljes az össszhang. Ez jelentkezhet alapvetően hibás működésként (el se indul, lefagy, szétesik a kép, stb.), vagy akár a rosszul optimalizált processzorhasználat miatt az akkumulátor gyors merüléseként. Telepítés előtt érdemes a Connect IQ-n az adott tartalom oldalán a “review” fülön megnézni, mit tapasztalt a többi felhasználó, sokszor már ez is elegendő érv egy telepítés kihagyására.
Ha a Connect IQ kísérletezés után az óra működésében hibák tapasztalhatók, akkor lehetséges, hogy célszerű egy komolyabb Connect IQ “takarítást” rendezni a készüléken, ami túlmutat egy egyszerű eltávolításon. Az órák és egyéb Garmin készülékek belső memóriáján a /Garmin/Apps könyvtárban kerülnek tárolásra a Connect IQ elemek, valamint az általuk elmentett adatok. Ha ebből a könyvtárból minden törölsz, akkor ugyan eltűnik minden, amit a Connect IQ-ról telepítettél, de ha volt köztük hibás elem, jó eséllyel ennek törlése jót tesz az óra működésének.
Figyelem!!! Az egyéb könyvtárak (és esetleg rendszerfile-ok) törlése vagy módosítása a készülék hibás működéséhez, vagy akár helyrehozhatatlan károsodásához is vezethet! Ha nem vagy biztos az itt leírtak értelmezésében, akkor inkább fordulj ügyfélszolgálatunkhoz a Connect IQ takarítást illetően!