Online működésre történő átállás

Tisztelt Ügyfeleink!

A kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel Visegrádi utcai üzletünk határozatlan idôre bezárt, amely webshopos értékesítésünket nem érinti.
Irodánk online működésre áll át, ilyen módon biztosítva a korábban megszokott minőségi kiszolgálást.

Bővebb információkkal kapcsolatban kérjük, kattintson ide.

[ X ] BEZÁR
Array
(
  [0] => blog
  [1] => outdoor-keszulekek-osszehasonlitasa
)
Array
(
  [MID] => 1483
  [PARENT_MID] => 0
  [CK] => NAVIGATE
  [LNG] => HUN
  [MENULABEL] => BLOG
  [PID] => 1441
  [NEWSID] => 0
  [ACTION] => blog
  [MENUTYPE] => MAIN
  [CATSUBSLENGTH] => 0
  [ISCATMENU] => 0
  [TARGET] => 
  [MENUPOS] => 11
  [MENUACCLEVEL] => 30
  [MAINCODE_VISIBLE] => 1
  [SUBCODE_VISIBLE] => 1
  [SECSUBCODE_VISIBLE] => 1
  [ADMSIGN] => 0
)

Outdoor készülékek összehasonlítása

2020.01.23


Bár napjainkban a sportpiacot alapvetően az órák uralják, sok esetben célszerű lehet, ha inkább egy kézi GPS készülékben gondolkodunk. Ha a fő feladat nem az edzés, hanem a navigáció, útvonalak kezelése, kerékpártúra, nagyobb terület áttekintése a térképen, akkor könnyebb kezelhetőséget adhat egy nagyobb kijelzős készülék. Ezeknél az eszközöknél a térkép megjelenítése is részletesen testreszabható, kezdve az adatmezőktől a különféle zoomszinteken megjelenő térképi elemekig.

Természetsen mindegyik készülék rendelkezik számítógép-kapcsolattal, így a pontok, útvonalak, térképek egyszerűen mozgathatók - legyen szó túrázásról, geocachingről, vagy akár terepi munkáról, adatfelvételről.

A készülékek és kijelzők méretén túl az egyes modellek szolgáltatásaik terén is eltérnek. Túrázáshoz például célszerű barometrikus magasságmérővel rendelkező készüléket választani a pontos méréshez. Geocaching esetén a keresgélés utolsó méterein nagy segítség az elektronikus iránytű, amely álló helyzetben is pontos iránymérést tesz lehetővé. Ha terepen dolgozva pontok rögzítése és adatfelvétel a feladat, akkor a gyors szövegbevitelt segítő érintőképernyő, esetleg egyik kamerás modell lehet a jó választás, amely geotagelt (térképre illesztett) fotókkal segíti a munkát.

Extrém kalandokhoz pedig az inReach műholdas követést és segélyhívást is támogató GPSMAP 66i-t ajánljuk, amely ezen funkciók mellett természetesen teljes értékű térképes túranavigáció is egyben.

Az outdoor készülékek összehasonlító táblázata (PDF)