NMEA elismerés a Garminnak

2021.10.04

A Garmin a Leginnovatívabb Hajós Vállalat elismerésre is méltónak bizonyult az éves Soundings Trade Only (Szonár nagykereskedők) díjátadóján


OLATHE, Kansas, 2021. szeptember 28, Business Wire hírportál – A világ legnagyobb1 és leghaladóbb hajózási elektronikai gyártója, a Garmin Ltd. (NASDAQ:GRMN) leányvállalata, a Garmin® International Inc. a mai napon jelentette be, hogy ahogy az elmúlt hat évben végig, az idén is immár hetedik alkalommal megkapta az Év Gyártója címet az amerikai Nemzeti Hajózási Elektronikai Szövetségtől (National Marine Electronics Association – NMEA) a szeptember 23-án, Florida államban, Orlandóban megtartott éves üzleti találkozón és díjátadó banketten. A tekintélyes Év Gyártója címet a hajós elektronikai iparágban működő azon vállalat kapja meg, amely a termék és a kapcsolódó szolgáltatás, terméktámogatás terén kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

 

A Garmin emellett az NMEA szövetség öt Kiváló Termék díját is megkapta a multifunkciós kijelző (MFD), a robotpilóta, a biztonság, a multimédiás szórakoztatás és a mobil alkalmazások kategóriákban. Ezeket a kategóriákat a kifejezetten hajós elektronika telepítésére szakosodott NMEA forgalmazók, minősített NMEA technikusok és a szövetségben tag hajózási elektronikai gyártók szavazzák meg.

 

– Rendkívül örülünk, hogy újra elnyertük az NMEA ÉV Gyártója címét, és több termékünk is kategóriájukban a legmagasabb fokú elismerésben részesültek. – nyilatkozta Dan Bartel, a Garmin globális értékesítési osztályának elnökhelyettese. – Ezek a díjak túlmutatnak a termékeken, ezek a Garmin kiválóság és a megbízhatóság felé mutatott rendíthetetlen elkötelezettségének elismerései az iparági versenytársak és a vásárlók részéről, a teljes Garmin csapat megszállott munkájának, elhivatottságának megtestesülései.

 

Idén az NMEA Kiváló termék díjában részesült Garmin termékek:

· Multifunkciós kijelző kategória – GPSMAP® 8616xsv. Ez a 40,6 cm-es, hajós navigációs készülék full HD-s, IPS (síkban váltó) technológiás, többérintéses (multitouch) vezérléssel bíró kijelzőt kapott, a legújabb BlueChart® g3 tengerparti térképi adatbázissal és LakeVü g3 térképpel érkezik, integrált Navionics® adatokkal és Auto Guidance2 (automatikus hajós útvonaltervezéses) funkciókkal bír. A GPSMAP 8616xsv kivételesen részletgazdag radarképpel segíti a horgászokat, továbbá gyárilag támogatja a hagyományos és letapogató CHIRP szonárok széles skáláját, az ultra-nagy felbontású letapogató szonárokat, illetve a mindent látó Panoptix™ termékcsalád összes tagját, beleértve a Panoptix LiveScope™ valós idejű letapogató szonárt, a 2018-as év NMEA Év Technológia díjának győztesét. A kategóriában a Garmin megszakítás nélkül, a hetedik alkalommal hozta el a győztes díjat.

· Robotpilóta (Autopilot) – Reactor™ 40 Hidraulikus Autopilot SmartPump v2-vel. A Reactor a Garmin első, rekreációs célú robotpilótája, amely használja az AHRS technológiát, és amely a telepítési lehetőségek bővítése mellett a használhatóságot is előtérbe helyezi, valamint számos

más, a hajókban hasznosnak bizonyuló funkcióval bír. A robotpilóta kategóriában a Garmin immár sorozatban a kilencedik éve áll a dobogó legfelső fokára.

· Biztonsági berendezés – GPSMAP 86sci. A Garmin prémium kézi hajós készülékével, az inReach® műholdas kommunikátorával a hajósok a világ bármely pontján kapcsolatban maradhatnak – nem számít, milyen messze kerültek a parttól –, és az egész világot 100%-osan lefedő, Iridum® műhold hálózat révén szükség esetén SOS jelzést küldhetnek egy, a nap 24 órajában, a hét minden napján figyelt, globális vészhelyzeti koordinációs központba. A GPSMAP 86sci BlueChart® g3 tengerparti térképi adatbázissal feltöltve érkezik, és a fedélzeti Garmin hajós navigációs készülékekhez, eszközökhöz csatlakoztatható, így a hajózási adatok valós idejű áramlásával fokozott biztonságot és kényelmet biztosít.

· Multimédiás szórakoztatás – Fusion® Apollo™ RA770. Ez a hajós, multimédiás szórakoztató rendszer volt az első érintőképernyős, hajós sztereó hifi egység, amely Apple AirPlay® kompatibiliással, beépített Wi-Fi kapcsolattal és hálózati audió megosztási képességekkel bír. A kategóriában a Garmin immár sorban hatodik alkalommal végez elsőként.

· Hajós alkalmazás, segédeszköz – ActiveCaptain®. Az ActiveCaptain egy ingyenes, kifejezetten hajósok számára készült, minden az egyben mobil alkalmazás, amely tartalomkezelő rendszerként zökkenőmentes hozzáférést biztosít a térképi adatbázisokhoz, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül elérhető szolgáltatásokhoz, automatikusan tölti a legújabb szoftverfrissítéseket, valamint hajón kívüli (szárazföldi) tervezési képességekkel bír és még sok minden másban nyújt segítséget.

 

Még ugyanezen hét elején a Soundings Trade Only (Szonár nagykereskedők) egyesület beválasztotta a Garmint a 2021. év tíz leginnovatívabb hajós vállalata közé. Ez az elismerés azon előretekintő, haladó gondolkodású vállalatoknak szól, amelyek új fejlesztésekkel, kezdeményezésekkel, eljárásokkal formálják a hajózási iparág jövőjét. Ezzel a Garmin sorozatban a negyedik éve kerül bele az innovatív vállalatokból álló illusztris körbe.

 

A Garmin termékekkel a kint, szabadban töltött idő igazán belsőségessé tehető. Forradalmi változást jelentenek a horgászok, tengerészek, hajósok és a vitorlázás szerelmeseinek életében, bárhol is legyenek. A Garmin olyan kifinomult hajós elektronika kifejlesztésére törekszik, melynek nincs párja az iparágban. A Garminnál hiszünk abban, hogy minden nap egy lehetőség a fejlődésre és a tegnap felülmúlására. További részletekért látogasson el a Garmin virtuális sajtószobájába garmin.com/newsroom oldalon, írjon levelet a media.relations@garmin.com email címre, vagy kövessen minket a facebook.com/garmin, twitter.com/garminnews, instagram.com/garmin és linkedin.com/company/garmin közösségi oldalakon.

 

1 A 2020-as évre vonatkozó értékesítési jelentések alapján.

2 Az Auto Guidance kizárólag útvonaltervezésre szolgál, nem helyettesíti a biztonsági navigációs műveleteket, eljárásokat.

 

###

 

Garmin International, Inc. rövid bemutatása. A Garmin International Inc. a Garmin Ltd. (Nasdaq: GRMN). leányvállalata. A Garmin Ltd. Svájcban került bejegyzésre, főbb leányvállalati az Amerikai Egyesült Államokban, Tajvanban és Nagy-Britanniában találhatók. A Garmin, GPSMAP, BlueChart, Navionics, Fusion és ActiveCaptain bejegyzett védjegyei, a Panoptix, Panoptix LiveScope, Reactor és Apollo védjegyei a Garmin Ltd-nek és leányvállalatainak. Minden egyéb márka vagy termék megnevezés, vállalat név, védjegy és szolgáltatási védjegy azok megfelelő tulajdonosainak tulajdonát képezik.

 

A jövőbe tekintő, várakozásokat megfogalmazó nyilatkozatokra vonatkozó jogi megjegyzés:

A fenti sajtóközlemény a Garmin Ltd.-re és üzleti tevékenységére vonatkozó várakozásokat is megfogalmaz. Az ilyen nyilatkozat a vezetőség aktuális várakozásain alapulnak. Előfordulhat, hogy a fenti közleményben megfogalmazott, jövőbe tekintő események és körülmények nem következnek be, és a tényleges eredmények számos, a Garmint érintő ismert és ismeretlen kockázati tényező, bizonytalan elem okán eltérhetnek. Ezen kockázati tényezők között – nem kizárólagosan – szerepelnek a 10-K adatlapon, 2020. december 26-val záródó évre vonatkozóan, Garmin által az amerikai Értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) felé (0-31983 bizottsági sorszámmal) beküldött éves jelentésben felsorolt kockázati tényezők. Ezen 10-K adatlap másolata elérhető a www.garmin.com/en-US/company/investors/earnings/ oldalon. Egyetlen jövőbe tekintő, várakozást tartalmazó kijelentés sem garantálható. A várakozást tartalmazó kijelentések csak azon napnak megfeleltethetők, amely napon publikálásra kerültek, és a Garmin nem vállal kötelezettséget arra, hogy ezeket nyilvánosan frissíti vagy felülbírálja, függetlenül attól, hogy új információ, jövőbeli esemény vagy egyéb új fejlemény következik be.